Samtalskväll om Kristen feminism

Feministkonferensen i november börjar redan nu med ett församlingsspår.

Onsd 22 maj kl 19.15 i Matteuskyrkan. Syftet är att vi som församlingar ska känna att vi är lite mer delaktiga i det som händer under konferensen. Därför kommer vi; kyrkorna i Majorna att samlas i  några kvällar med samtal och föreläsning.

Nu i maj kommer vi att få besök av ”Jesusfeministpodden” (se länk nedan). Det kommer bli en kväll där vi bland annat kommer att få lyssna och samtala kring hur vi kan synliggöra patriarkala system inom kyrkan och hur vi gör det utan att skapa ett ”vi och dom”? Eller hur vi kan hålla samtalet om feminism levande utan att ducka för svåra frågor. Under kvällen kommer det finnas möjlighet att ställa frågor digitalt!

I vårt församlingsblad står det fel datum. Rätt tid och dag är 22/5 klockan 19:15 i Matteuskyrkan (efter onsdagsmässan i Majornakyrkan).

Länk till ”Jesusfeministpodden”: https://poddtoppen.se/podcast/1431018550/jesusfeministpodden