Hälsning i Coronatider

Var inte rädda- men var försiktiga.

Det är med viss bävan jag sätter mig ner för att skriva några ord, i dessa konstiga tider. Corona-tider.  Det kom plötsligt. Jag hade planerat en resa till Tunisien, den blev inställd. Det kändes tråkigt och orättvist. Jag som äntligen skulle få åka iväg, men idag är jag glad att jag är kvar i Sverige.

Hur kan man trösta och uppmuntra sina medmänniskor i dessa tider. Jag vill försöka genom att citera delar av psalm 91 ur Psaltaren.

” Den som sitter under den Högstes beskärm, och vilar under den Allsmäktiges skugga, han säger : I Herren har jag min tillflykt och min borg, min Gud, på vilken jag förtröstar. Ja, han skall rädda dig ifrån fågelfängarens snara och ifrån pesten som fördärvar ”

Jag lärde mig denna psalm redan som barn i 10-årsåldern, min nu 92- åriga mamma läste den för mig när jag skulle sova.

Den har följt mig genom livet på olika sätt.  Jag har den t.ex i mitt hem, på väggen. Den fanns också på väggen i vandrarhemmet jag jobbade på som 30-åring i Amsterdam, som låg alldeles nära ” the redlight district ”, där på engelska.

” He that dwelleth in the secret place of the most High shall abide under the shadow of the Almighty ”

Må Gud, och den helige ande vara med och beskydda oss i dessa svåra tider, som för med sig helt nya erfarenheter för mig och för många av oss i vår fina stad Göteborg.  Både gamla och unga. Ta hand om er alla och varandra !

Monica Glamheden