Församlingsbrev augusti

Till medlemmarna i Majornakyrkan

Vänner.
Allra först – ett stort TACK. Aldrig har jag levt så nära min församling under semestern. Varje vecka har jag via Youtube fått vara med på en sommarandakt som någon av våra kretsar har spelat in. Stort tack alla som arbetat med dem. Det har varit en verklig behållning och jag är stolt över att vara pastor i Majornakyrkan.
Coronaläget fortsätter och i dagarna bestämmer församlingens styrelse mer om framtiden. Mycket tyder på att vi ändå under en tid framöver får fortsätta att sända våra söndagsgudstjänster via nätet – dels för att vi endast kommer att släppa in ett väldigt begränsat besökarantal (innan sommaren var det max 20 stycken inklusive medverkande – får se om styrelsen fattar annat beslut nu); dels för att många faktiskt behöver fortsätta isolera sig eller hålla kraftig social distans.
Utifrån det påminner jag igen om att vi inte får presentera sångtexter i sändningarna, om inte textförfattaren varit död i mer än 75 år eller gett sitt uttryckliga tillstånd. De flesta får vi alltså inte publicera. Jag påpekar därför igen möjligheten att låna en psalmbok i kyrkan (eller köpa en egen – förslagsvis via Din Bok på Västra Hamngatan (www.din-bok.se) OBS! Den skall heta Psalmer & Sånger). Vill du låna en, så hör av dig till mig så ser vi till att du får den hemskickad.
Glädjande är att vi när detta skrivs precis (hoppas vi) har kommit tillrätta med de kraftiga ljudproblemen vi haft vid tidigare direktsända gudstjänster. Mycket experimenterande, studerande av teknisk litteratur, samtal med diverse experter och både bön och handpåläggning… Tack Ingvar Stenberg som jobbar ihärdigt med att få det att fungera.
Så går vi in i en termin när vi inte kan ha all den verksamhet som vi har varit så vana vid. Ta då tid att be för din församling, så att vi när vi startar upp igen (när nu det kan bli), kan fokusera på de verksamheter som bäst tjänar församlingens liv –
vittnesbörd, tjänst, mission, gemenskap.
Några verksamheter har pågått (de som har väldigt få deltagare, eller kunnat mötas ute), några funderar på att starta upp igen i lämplig form – information kommer efter hand. Innan sommaren funderade vi också på om vi ändå inte skulle våga låta vår projektkör dra igång det projekt ”Till jordens yttersta gräns”, som skulle framförts redan i våras. Men corona fortsatte hålla sitt järngrepp. Så nu hoppas vi på nästa vår istället. Det ligger ändå något gott i att kunna säga att ”vi har skjutit upp jordens yttersta gräns” .
Apropå musikprojekt, så har vår musiker, Erika Bomb, bytt mobilnummer. Behöver du nå henne använder du numer nummer 0762 – 05 13 12
Så påminner jag också om förmånen att få fortsätta stötta vår församling ekonomiskt via bankgiro (448–4994), plusgiro (2 54 92–0), eller Swish (1234 71 89 46).
Paulus skriver i sin slutönskan till församlingen i Thessalonike (2 Thess 3:16)
Må han som är fridens herre
skänka er sin frid,
alltid och på alla sätt.
Herren är med er alla.
Det blir också min slutönskan den här gången.
Guds välsignelser!
Leif Romell, pastor