Zanaga aktuellt

Första brödet är nu bakat i nya brödugnen och en flakmotorcykel har de anskaffat för distrubition till byarna runt Ingoumina.

I Bambama har de börjat gjuta cementgolv. De väntar på leverans av fler säckar cement för att fortsätta .
Till kyrkan i Sala Mbama har de köpt in takplåtar och virke till takstolarna..

Inlägg 1 mars -22: De projekt i församlingarna i Zanaga distrikt som vi beslutat stödja har nu börjat. Brödugnen börjar bli färdig och i länken här:

kan du se ett kort sekvens där man börjar med att lägga iordning cemengolvet.

Inlägg 28 dec-21. Från hösten -21 har vi haft en tät med kontakt med våra vänförsamlingar i Zanaga, Kongo Brazzaville. Två möten via Zoom och flertal samtal via Messenger med pastor Aristid Goubili. Vi har fått fråga om att vara med i och stödja några projekt de tror på. En brödugn i församlingens regi för att kunna sälja färska bröd i byarna runt Ingoumina och att färdigställa kyrkorna i Bambama med cementgolv och så tak och väggar i halvfärdiga kyrkan i Sala Mbama. Vi har ju ca 140.000 kr insamlade till att stödja församlingarna i Zanaga. Dessa projekt har de uppskattat till 50-60.000 kr. För ett år sedan började vi prata om att stödja med solceller till sjukstugan men det har visat sig att den byggnaden är i så dåligt skick att den först skulle behövas renoveras eller kanske tom byggas nytt. I avvaktan på ytterligare samtal om detta nya läge har Zanaga-distriktet sänt oss fråga om stöd i projekten ovan. I början av februari sände vi drygt 30.000 kr som en första insats och väntar nu med spänning på rapporter vad som händer i projekten. En gång veckan har vi kontakt via Messenger med våra vänner i Zanaga.